Pagina principala        
Scurt istoric

Albumul Böbel

Albumul Böbel are titlul Die vormals bestandnen Stadt - Thore von Hermannstadt nach der Natur gezeichnet. (Portile orasului Sibiu existente odinioara, desenate dupa natura ). Are format in folio si dimensiunile 50 x 47 cm. Existenta albumului este atestata documentar la 27 august 1887, la cateva luni de la moartea autorului survenita la 27 aprilie, intr-o stire din Korrespondenzblatt des vereins für Siebenbürgische Landeskunde legata de expozitia de arta plastica din acel an organizata in Sibiu.

Albumul cuprinde 22 acuarele, 5 planuri cu detalii zonale ale sistemului de fortificatii insotite cu explicatiile olografe ale lui Johann Böbel, precum si o harta a sistemului de fortificatii avand adosata inca o pagina de texte explicative. Acuarelele pe ultima pagina a albumului nu sunt terminate.

O insemnare de pe pagina de titlu, partea stanga jos, consemneaza: Lipsesc din acest album plansele 1, 24 si 25

Albumul a suferit o restaurare veche ce a vizat nu atat acuarelele propriu-zise ci suportul de carton al acestora. La ora actuala, in mai multe locuri foile au cedat, necesitand o alta restaurare. Starea de conservare a acuarelelor, planurilor si textelor este corespunzatoare.

 

Despre Bobel

Bibliografie