Pagina principala        
Scurt istoric

El a contribuit in mod considerabil la cultivarea
sentimentelor  fata de frumusetile patriei, la
trezirea acestora la generatiile viitoare, iar
acest merit nu trebuie sa-l uitam.
Emil Sigerus

Johann B÷bel

(1824 - 1887)

Pe vremea cand Johann B÷bel strabatea pietele si strazile Sibiului, masivele bastioane, porti, ziduri si turnuri de aparare incorsetau trupul orasului aidoma unor haine vechi si neincapatoare. In tinerete B÷bel asistase la asediul si cucerirea orasului, pentru prima data de la navalirea tatarilor, de catre trupele generalului Bem, spulberand mitul invincibilitatii sale. Evolutia artei si tehnicii militare depasise epoca fortificatiilor medievale.

Expansiunea economica si cresterea populatiei revarsa inexorabil orasul peste crenelurile vechilor sale incinte, devenite inutile si tot mai greu de intretinut. Si ca orice lucruri iesite din uz, aceste glorioase vestigii ale trecutului erau, rand pe rand, inlaturate pentru a lasa locul unor strazi mai largi si organizarilor urbanistice in pas cu vremurile.

Un om solitar, franzelar de meserie, dar daruit de Dumnezeu cu harul desenului si indragostit pana la moarte de orasul sau natal, a luat hotararea de a eterniza urmele trecutului pentru a le transmite posteritatii.

 

 
Repere in timp
Despre Bobel
Album
Bibliografie