Home page
     
Home

Bischin & Peana

Campean D.

Tepes

Campean S.
"E ceva cald si italic la Bocca del Rio, dar si ceva nespus de romanesc La Gura Raului, m-am intors la izvoare, dar gandul mi se intoarce peste cateva vai si dealuri, spre Gura Raului… Gura Raiului"                               Lucian Blaga
Gura Raului
 Gura Raului
(vedere de ansamblu)
La poalele muntilor Cibinului, 18 km de orasul Sibiu (drum asfaltat), se afla una din cele mai vechi, frumoase si instarite asezari ce alcatuiesc Marginimea Sibiului.
Situata la o altitudine de 554 m , strajuita de dealuri si paduri, avand o populatie de 4200 de locuitori, comuna Gura Raului respira aerul tare si curat a muntilor ce o strajuiesc. Cu oameni harnici si gospodari, este una din putinele zone unde s-au pastrat intacte traditiile si obiceiurile
Peana Ficiorilorspecifice satului romanesc si unde acestea se imbina armonios cu modernul.

Aici in mirifica zona a Marginimii Sibiului puteti petrece vacanta de vis pe care v-ati dorit-o dintotdeauna sau un sfarsit de saptamana linistit departe de zgomotul si stresul orasului.
Deasemenea veti avea ocazia sa cunoasteti obiceiurile, portul popular cat si vechile mestesuguri reprezentate prin instalatiile hidraulice in stare de functionare:piua de postav si presa de ulei.
De veti veni in Gura Raului, va asiguram ca veti pleca de aici cu frumoase amintiri si cu dorinta de a reveni cat mai curand pe aceste meleaguri.                                                                              "Peana Ficiorilor"

Descriere

 Atractii turistice   Cazare Miniexcursii in imprejurimi

Lãpãdat

Tãban

Forþ

Harta