Istorie


Pozitie geografica


E-cards


   Contact us
Home    

"Doar soarele argintiu  
face vinul rubiniu."

 
Home
Despre noi
Produse
Distributie
Degustari
Recomandari

povered by ADDVERTISING
© 2001 Vinaria SA
 


Pozitia geografica - avantaj major in productia viticola

     O treime din suprafata Romaniei este acoperita de Platoul Transilvaniei incojurat de munti si paduri de unde si denumirea provenita din cuvintele latine "trans silva" adica "dincolo de padure". Conformatie geografica da platoului, strabatut de vai si coline domoale, un avantaj natural deosebit pentru cultivatori pomicoli si in special viticoli.


Harta murala - Medias


• Clima: temperat continentala cu veri nu prea toride, ierni blande si o toamna lunga este foarte favorabila unei bune coaceri;
• Altitudine: media este de 400-500 m de la nivelul marii;
• Solul: este calcaros si pozitionat predominant sud-estic;
• Temperatura: media anuala este aproximativ de 9,9 grade Celcius;

Temperatura mai ales in lunile de toamna, are efect asupra acumularii si conservarii aromelor din boabe si a realizarii unui nivel ridicat al aciditatii. De aici fragezimea, prospetimea, insusirile aromatice foarte bine exprimate, caracterul net de soi, personalizarea buna a vinurilor.


     Situarea Sibiului intr-o zona geografica bogat diversificata de plante aromate si fructe de padure fac ca Vinaria sa prezinte o gama speciala, distincta, originala si traditionala de bauturi aperitive pe baza de vin-bitter, Floris, Cardinal, Paltinis. Originala pentru ca pe langa vinurile alese, utilizate ca baza, aromele naturale extrase din plante autohtone romanesti din flora spontana sau cultivate, cu o structura specifica fiecarui produs, asigura acestuia unicitate, adresandu-se celor mai variate gusturi.

 

Manarade, Valea lunga, Seica Mica




Craciunel, Blaj




Axente Sever, Voromloc, Motis